Přezkoumání hospodaření obcí a chyby a nedostatky zjištěné na straně příjmů rozpočtu - Nazaryan, Georgi; Sedmihradská, Lucie; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá přezkoumáním hospodaření obcí a analýzou četnosti zjištěných chyb a nedostatků za celou Českou republiku. Krom toho se zabývá také zhodnocením chyb a nedostatků s důrazem na výnosy se sdílených daní a poplatků v letech 2014 a 2015. Cílem mé práce je popsat systém přezkoumání hospodaření obcí a zhodnotit četnost a charakter zjištěných chyb a nedostatků. V první části je popsána kontrola ve veřejné správě a samosprávě a systém kontroly v obcích. Druhá část spočívá v rozboru jednotlivých částí přezkoumání hospodaření obcí pomocí odborné literatury a zákona č. 420/2004 Sb. o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí. Třetí část je zaměřena na analýzu četnosti zjištěných chyb a nedostatků. Následně je zhodnocen charakter chyb a nedostatků s důrazem na výnosy ze sdílených daní a poplatků.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses