Politika cílování inflace a její dopady v českém i světovém kontextu - Guseva, Anna; Mandel, Martin, 1962-; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na měnovou politiku založenou na cílování inflace a její dopady ve světě a konkrétně v České republice. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy související s tématem a popisuje proces vývoje ekonomického myšlení vedoucího k ukotvení cenové stability jako hlavního cíle měnové politiky. Dále jsou určeny makroekonomické veličiny, jejichž vývoj souvisí s vybraným režimem měnové politiky, a je provedeno srovnání těchto veličin v různých systémech měnové a kursové politiky. V praktické části je provedena analýza kvality nepodmíněných prognóz sestavovaných ČNB. Na závěr je vyhodnocen vliv prognóz na inflační očekávání.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses