Starnutie populácie a jeho ekonomické dôsledky - Slušný, Juraj (2018)
Témou tejto práce je "Starnutie populácie a jeho ekonomické dôsledky". Práca má za cieľ analyzovať demografický vývoj zemí Česka a Slovenska a skúmať príjmy a výdaje na starobné dôchodkoy v závislosti na vybraných makroekonomických veličinách. V prvej časti práce sú popísané základné demografické pojmy a indexy. V druhej časti sú popísané penzijné systémy, ich typy a rozdelenie, tiež ich vlastnosti a problémy. V časti tretej je spracovaná demografická analýza oboch zemí a tiež analýza príjmov a výdajov na starobné dôchodky.