Starnutie populácie a jeho ekonomické dôsledky - Slušný, Juraj; Brůna, Karel, 1973-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Témou tejto práce je "Starnutie populácie a jeho ekonomické dôsledky". Práca má za cieľ analyzovať demografický vývoj zemí Česka a Slovenska a skúmať príjmy a výdaje na starobné dôchodkoy v závislosti na vybraných makroekonomických veličinách. V prvej časti práce sú popísané základné demografické pojmy a indexy. V druhej časti sú popísané penzijné systémy, ich typy a rozdelenie, tiež ich vlastnosti a problémy. V časti tretej je spracovaná demografická analýza oboch zemí a tiež analýza príjmov a výdajov na starobné dôchodky.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses