Analýza výnosů komerčních bank - Kůstka, Jan; Radová, Jarmila; Diviš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce je změřena na výnosy komerčních bank. V první části se práce věnuje bankovnictví v obecnější rovině jako historii bankovnictví a bankovním produktům. Dále je popsán vzor rozvahy a výkazu zisku a ztráty podle vyhlášky České národní banky. Ve druhé části jsou výnosy komerčních bank rozděleny do skupin a analyzovány z pohledu vývoje v období 2006–2016 a z pohledu struktury v roce 2016. Analýza je založena na datech z konsolidovaných účetních závěrek obsažených ve výročních zprávách dvou velkých, jedné střední a dvou malých bank a z dat za celý bankovní sektor z databáze časových řad ARAD. Zkoumán je i vliv různých faktorů jako zaměření banky, regulace a ekonomický vývoj České republiky na výnosy a náklady bank. Dále práce obsahuje porovnání banky s výrobním podnikem. V závěru práce je vytvořen model lineární závislosti zisku bank na velikosti banky a vybraných makroekonomických ukazatelích.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses