Dopad zavedení slevy za umístění dítěte v předškolním zařízení - Trmalová, Michaela (2018)
Cílem bakalářské práce je zjištění, zda sleva za umístění dítěte ovlivnila rozhodnutí rodičů umístit dítě do předškolního zařízení, popřípadě zda o ní vůbec věděli, a to vše za rok 2017. Slevu za umístění dítěte bylo možné poprvé uplatnit za rok 2014. První část prácedefinuje nepřímou podporu rodin s dětmi, kde hlavní pozornost má právě sleva za umístění dítěte. Na tu pak navazuje popis věnovaný předškolním zařízení v České republice a dále je rozebíráno sladění pracovního a rodinného života rodičů. V závěru jsou analyzovány data získaná z dotazníkového šetření rozeslaného rodičům dětí mezi 2 a 7 lety věku. Z analýzy těchto dat bylo vyhodnoceno, zda rodiče slevu v roce 2017 využili, popřípadě o ní alespoň věděli.