Dopad zavedení slevy za umístění dítěte v předškolním zařízení - Trmalová, Michaela; Slintáková, Barbora; Trgiňa, Gejza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem bakalářské práce je zjištění, zda sleva za umístění dítěte ovlivnila rozhodnutí rodičů umístit dítě do předškolního zařízení, popřípadě zda o ní vůbec věděli, a to vše za rok 2017. Slevu za umístění dítěte bylo možné poprvé uplatnit za rok 2014. První část prácedefinuje nepřímou podporu rodin s dětmi, kde hlavní pozornost má právě sleva za umístění dítěte. Na tu pak navazuje popis věnovaný předškolním zařízení v České republice a dále je rozebíráno sladění pracovního a rodinného života rodičů. V závěru jsou analyzovány data získaná z dotazníkového šetření rozeslaného rodičům dětí mezi 2 a 7 lety věku. Z analýzy těchto dat bylo vyhodnoceno, zda rodiče slevu v roce 2017 využili, popřípadě o ní alespoň věděli.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses