Analýza daňových plateb v ČR - Jeništa, Jan; Slintáková, Barbora; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou daňových plateb v České republice, v níž jsou zahrnuty jednak položky z rozpočtové sklady, tak i některé další položky, jež mají podobné vlastnosti. První část se zabývá stručným popisem těchto plateb, jelikož mnoho z nich není obecně známých. Druhá část je samotná analýza, v níž jsou všechny položky srovnány z hlediska atributů daní a poplatků z příslušných definic a dle jejich výnosu. Také došlo k pohledu na efektivnost jejich výběru. Z analýzy kupříkladu vyplynulo, že pouze zlomek plateb s poplatkem v názvu splňuje definici poplatku.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses