Průzkum řidičských standardů v kamionové dopravě z pohledu etiky a bezpečnosti - Peroutka, Jan; Novák, Radek, 1960-; Medveď, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem práce je zhodnotit úroveň standardů řízení řidičů kamionů a nákladních vozidelz pohledu etiky a bezpečnosti. Kamionová doprava hraje nezastupitelnou roli v rámci dnešnílogistiky. Na základě vlastního dotazníkového šetření práce zkoumá postoj řidičů kamionovédopravy vůči zlozvykům při řízení, únavě při řízení, dodržování pracovních režimů amezinárodním standardům řízení. Výsledky šetření byly stanoveny na základě dvouvýběrovýcht-testů, párových korelací a lineární regrese. Závěry šetření byly stanoveny pokonzultaci s odborníky z oboru silniční dopravy a naznačují, že standardy řízení v rámci danéhovzorku respondentů nejsou na přijatelné úrovni a skýtají mnoho prostorů pro zlepšení. Výsledkyšetření dále naznačují, že poměrně nepříznivý stav nákladní silniční dopravy není dán pouzetěmito standardy řízení, ale má mnohem širší makroekonomické souvislosti.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses