Daňové zatížení studentů v České republice - Povolná, Věra (2018)
Cílem práce je zhodnotit využití daňové slevy na studenta. Teoretická část se nejdříve zaměřuje na daň z příjmů fyzických osob, sociální pojištění a slevu na studenta. Další část pojednává o daňovém zatížení dohod konaných mimo pracovní poměr. Data pro analýzu byla získána formou online dotazníkového šetření, zpracována v MS Excel a pomocí grafického zobrazení vyhodnocena. Z průzkumu vyplývá, že 81 % pracujících studentů danou slevu využívá, avšak pouze třetina má výdělky nad limit, pro které se sleva uplatňuje. Možné důvody jsou v práci uvedeny. Práce také může posloužit jako pomůcka pracujícím studentům.