Daňové zatížení studentů v České republice - Povolná, Věra; Tecl, Jan; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem práce je zhodnotit využití daňové slevy na studenta. Teoretická část se nejdříve zaměřuje na daň z příjmů fyzických osob, sociální pojištění a slevu na studenta. Další část pojednává o daňovém zatížení dohod konaných mimo pracovní poměr. Data pro analýzu byla získána formou online dotazníkového šetření, zpracována v MS Excel a pomocí grafického zobrazení vyhodnocena. Z průzkumu vyplývá, že 81 % pracujících studentů danou slevu využívá, avšak pouze třetina má výdělky nad limit, pro které se sleva uplatňuje. Možné důvody jsou v práci uvedeny. Práce také může posloužit jako pomůcka pracujícím studentům.
Vedoucí práce: Jan Tecl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses