Komparace podnikání fyzických a právnických osob - Šedová, Michaela (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání podnikání fyzických a právnických osob. Cílem práce je seznámit podnikatele s těmito typy podnikání a následně vymezit jejich hlavní výhody a nevýhody. V teoretické části jsou nejprve charakterizovány obě formy podnikání zvlášť včetně popisu daňové evidence a účetnictví. V následující kapitole jsou shrnuty hlavní odlišnosti podnikání fyzických osob oproti společnosti s ručením omezeným. V praktické části je pak pomocí fiktivního příkladu znázorněno, jak se některé hospodářské transakce evidují v daňové evidenci a v účetnictví. Vzniklé rozdíly jsou následně interpretovány a zdůvodněny napříč oběma systémy.