Komparace podnikání fyzických a právnických osob - Šedová, Michaela; Šindelář, Michal; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání podnikání fyzických a právnických osob. Cílem práce je seznámit podnikatele s těmito typy podnikání a následně vymezit jejich hlavní výhody a nevýhody. V teoretické části jsou nejprve charakterizovány obě formy podnikání zvlášť včetně popisu daňové evidence a účetnictví. V následující kapitole jsou shrnuty hlavní odlišnosti podnikání fyzických osob oproti společnosti s ručením omezeným. V praktické části je pak pomocí fiktivního příkladu znázorněno, jak se některé hospodářské transakce evidují v daňové evidenci a v účetnictví. Vzniklé rozdíly jsou následně interpretovány a zdůvodněny napříč oběma systémy.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses