Vlastní kapitál - vykazování a účtování v ČR a SR - Urbančoková, Klaudia; Baranová, Petra; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se věnuje porovnání vlastního kapitálu v České republice a na Slovensku. Cílem práce je podat čtenáři přehledný obraz o účtování a vykazování vlastního kapitálu v obou zemích, a to na základě účetních předpisů i reálných případů účetních jednotek.Teoretická část seznamuje čtenáře s jednotlivými položkami vlastního kapitálu. Přechodem mezi teoretickými poznatky a praktickou částí je souhrn zjištěných rozdílů. Praktická část podává obraz o reálném vykazování souvislostí spojených s vlastním kapitálem v příloze a v přehledu změn vlastního kapitálu, který je zajímavý především z důvodu, že jeho přesná forma není definována zákonem ani v jedné z porovnávaných zemí.
Vedoucí práce: Petra Baranová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses