Hodnocení kvality ve zdravotnictví - Žídková, Lucie; Maaytová, Alena; Láchová, Lenka, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Fungující zdravotnictví je důležitým aspektem každého státu. Úroveň kvality poskytované zdravotní péče je velmi důležitá a je třeba se snažit o její neustálé zlepšování, aby se zamezilo chybám, které v tomto odvětví mohou být fatální. Hlavním cílem bakalářské práce je tedy definovat pojem kvalita, popsat a zhodnotit kvalitu zdravotnictví v České republice. K zhodnocení situace našeho zdravotnického systému jsou použity studie od světových organizací WHO a OECD. Dále se zjišťuje případná souvislosti mezi výší nákladů na jednotku výkonů, personálního složení vybraných nemocnic a spokojenosti pacientů, k té jsou využity data získané z výročních zpráv vybraných fakultních nemocnic.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses