Daňové zvýhodnění na děti v zemích EU - Preisová, Denisa (2018)
Cílem této bakalářské práce je stanovení štědrosti daňových zvýhodnění na vyživované děti ve vybraných státech Evropské unie. V první části práce je definována rodinná politika jednotlivých států a její cíle. Na to navazuje proniknutí do systému daňového zvýhodnění na děti v České republice, včetně jeho historického vývoje. Ve třetí části je pak popis jednotlivých daňových úlev na děti ve vybraných členských státech Evropské unie, zatímco poslední kapitola se věnuje samotnému výpočtu štědrosti těchto daňových zvýhodnění pro rodiny. Štědrost je vypočtena jako poměr daňové úspory k průměrné mzdě za rok 2018. Na základě výsledků je zhodnocena daňová štědrost států vůči rodinám s dětmi.