Daňové zvýhodnění na děti v zemích EU - Preisová, Denisa; Slintáková, Barbora; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této bakalářské práce je stanovení štědrosti daňových zvýhodnění na vyživované děti ve vybraných státech Evropské unie. V první části práce je definována rodinná politika jednotlivých států a její cíle. Na to navazuje proniknutí do systému daňového zvýhodnění na děti v České republice, včetně jeho historického vývoje. Ve třetí části je pak popis jednotlivých daňových úlev na děti ve vybraných členských státech Evropské unie, zatímco poslední kapitola se věnuje samotnému výpočtu štědrosti těchto daňových zvýhodnění pro rodiny. Štědrost je vypočtena jako poměr daňové úspory k průměrné mzdě za rok 2018. Na základě výsledků je zhodnocena daňová štědrost států vůči rodinám s dětmi.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses