Přístupy k oceňování lidského života - Balogh, Ivan (2018)
Cílem této práce je představit možné přístupy k oceňování lidského života a přiblížit potenciální aplikace teorie při rozhodování o veřejných výdajích. Konkrétně využití hodnoty statistického života k ohodnocení efektu výdajových programů při používání analýzy přínosů a nákladů. Tato práce rovněž poskytuje kritický pohled na rozdílné valuační metody a prezentuje ucelený přehled k dané problematice. V neposlední řadě je obsahem této práce rovněž výpočet hodnoty statistického života metodou lidského kapitálu v podmínkách České republiky.