Přístupy k oceňování lidského života - Balogh, Ivan; Pavel, Jan, 1978-; Tománková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této práce je představit možné přístupy k oceňování lidského života a přiblížit potenciální aplikace teorie při rozhodování o veřejných výdajích. Konkrétně využití hodnoty statistického života k ohodnocení efektu výdajových programů při používání analýzy přínosů a nákladů. Tato práce rovněž poskytuje kritický pohled na rozdílné valuační metody a prezentuje ucelený přehled k dané problematice. V neposlední řadě je obsahem této práce rovněž výpočet hodnoty statistického života metodou lidského kapitálu v podmínkách České republiky.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses