Daňové úniky u nepřímých daní - Lindaurová, Sylvie (2018)
Bakalářská práce se zabývá daňovými úniky v České republice u nepřímých daní. V teoretické části je vysvětlení daňového systému České republiky, konktrétně nepřímých daní, kde se nejvíce prostoru dává dani z přidané hodnoty. Dále je zde vysvětlena problematika minimalizace daňové povinnosti a daňových úniků. Následně se práce zabývá již konkrétními daňovými úniky u nepřímých daní v České republice a nástroji na jejich zamezení. Vyšší pozornost je upnuta na velmi diskutované opatření - elektronickou evidenci tržeb, kde v rámci analytické části proběhlo dotazníkové šetření. Poslední část práce se zabývá dopady zavedených opatření proti daňovým únikům na sledovaných ukazatelích.