Daňové úniky u nepřímých daní - Lindaurová, Sylvie; Finardi, Savina; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá daňovými úniky v České republice u nepřímých daní. V teoretické části je vysvětlení daňového systému České republiky, konktrétně nepřímých daní, kde se nejvíce prostoru dává dani z přidané hodnoty. Dále je zde vysvětlena problematika minimalizace daňové povinnosti a daňových úniků. Následně se práce zabývá již konkrétními daňovými úniky u nepřímých daní v České republice a nástroji na jejich zamezení. Vyšší pozornost je upnuta na velmi diskutované opatření - elektronickou evidenci tržeb, kde v rámci analytické části proběhlo dotazníkové šetření. Poslední část práce se zabývá dopady zavedených opatření proti daňovým únikům na sledovaných ukazatelích.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses