Profesní dráhy absolventů FM - Kamarýtová, Kateřina; Novotná, Eliška, 1944-; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato diplomová práce se věnuje absolventům navazujícího magisterského studia, kteří své studium na Fakultě managementu VŠE ukončili v letech 2009 - 2013 a zkoumá jejich profesní uplatnění. Cílem této práce je zjistit, zda mají studijní výsledky absolventů Fakulty managementu vliv na jejich profesní uplatnění. K zodpovězení této otázky je použita metoda komparace, ve které jsou porovnány dvě skupiny respondentů, tyto dvě skupiny respondentů představují dva výzkumné soubory. První skupina je tvořena respondenty, kteří na Fakultě managementu promovali s vynikajícími studijními výsledky, druhá skupina respondentů je pak tvořena absolventy, kteří své studium řádně ukončili s průměrnými studijními výsledky. Data pro oba výše zmíněné výzkumné soubory jsou zjišťována metodou polostrukturovaných rozhovorů s vybranými absolventy navazujícího magisterského studia FM. V závěru práce je provedena diskuze o výsledcích výzkumu a jeho možných omezeních.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: absolventi vysokých škol; školní prospěch; rozvoj kariéry; profesní úspěch; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; college graduates; school results; career development; career success; master's theses