Finanční analýza a finanční plán společnosti TRAVEL FREE, s.r.o. - Luu, Thanh Tam; Pham, Hoang Long; Nistorenco, Taisia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Podstatou této bakalářské práce je zpracování finanční analýzy společnosti TRAVEL FREE, s. r. o., jejíž hlavním předmětem činnosti je především zprostředkování obchodu a služeb. Cílem je zkoumání a hodnocení finančního zdraví zvoleného podniku na základě veřejně dostupných dat mezi lety 2012 a 2016. Práce je rozdělena do dvou částí. V první tzv. metodické polovině jsou vymezeny ukazatele a shrnuty postupy, které jsou posléze využity v části analytické. Aplikovaná část práce se zabývá horizontální a vertikální analýzou, komentuje výsledky poměrových ukazatelů a s pomocí bankrotních a bonitních modelů zhodnocuje celkovou finanční situaci. K hodnocení finančního zdraví je použito i mezipodnikové srovnání s konkurencí. V neposlední řadě je na základě provedené finanční analýzy sestaven krátkodobý finanční plán, prognózující budoucí vývoj společnosti v roce 2017.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses