Analýza marketingového mixu značky Eau Thermale Avène. - Davidová, Michaela; Olšanová, Květa; Kerndlová, Darja; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem mé diplomové práce je identifikace příležitostí pro zlepšení postavení značky Eau Thermale Avène na trhu dermokosmetiky ve srovnání s jejími největšími konkurenty. Tohoto cíle jsem dosáhla pomocí analýzy marketingového mixu značky Eau Thermale Avène a prostřednictvím SWOT analýzy, do které jsem získala vstupy prostřednictvím identifikace interního a externího prostředí společnosti Pierre Fabre. Analýza konkurence mi pomohla odhalit největší hráče na trhu dermokosmetiky včetně jejich klíčových výrobků. Hlavním cílem mého výzkumu bylo zjistit, jak lidé vnímají dermokosmetiku ve srovnání s běžnou kosmetikou, zda ji preferují a z jakého důvodu. Hlavním přínosem mého výzkumu je zjištění, jak je na trhu vnímaná značka Eau Thermale Avène, kdo jsou podle průzkumu její největší konkurenti, a to na základě spontánní i podpořené znalosti značek. Na základě těchto jednotlivých analýz jsem na závěr identifikovala implikace pro zlepšení postavení značky na českém a slovenském trhu. Výsledky této práce umožňují optimalizaci již nastaveného marketingového mixu.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses