Srovnání zdanění společností s ručením omezeným ve vybraných zemích EU a mimo EU - Palínková, Barbora; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním zdanění společností s ručením omezeným a jejích obdob v rámci EU (ČR, Francie a Slovensko) i mimo EU (Singapur). Teoretická část práce uvádí základní přístupy ke zdanění právnických osob, daňovou koordinaci na úrovni OECD a daňovou harmonizaci na úrovni EU. Následně jsou podrobně rozebrány právní úpravy zdanění společností s ručením omezeným daní z příjmů právnických osob v jednotlivých zemích. Praktická část práce srovnává a analyzuje zdanění společností s ručením omezeným na modelovém příkladu. Na základě výpočtů jsou formulována některá hodnocení a doporučení.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses