Multifunkční krypto-nástroj v Javě s grafickým rozhraním - Daum, Martin; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
V práci je navržena a implementována kompaktní desktopová open-source aplikace CryptoGUI s grafickým rozhraním v jazyce Java, která může sloužit jako "švýcarský nožík" pro různé s kryptografií související operace, např. generování RSA/EC klíčů a X.509 certifiká-tů, RSA šifrování/dešifrování, manipulace s úložišti klíčů a certifikátů (keystore) (JKS, PKCS12), počítání hashů, konverze/kódování dat (např. Base64).Pro kryptografické funkce jsou využity knihovny Java Security API a knihovny Bouncy-Castle. Grafické rozhraní je vytvořeno pomocí Java Swing. Výhoda aplikace oproti např. konzolovým nástrojům OpenSSL nebo Java Keytool spočívá ve snadnosti použití (grafické uživatelské rozhraní), oproti existujícím grafickým nástrojům díky přítomnosti velkého počtu praktických funkcionalit v jedné aplikaci.Aplikace využívá Spring framework pro zajištění modularizace a rozšiřitelnosti aplikace a oddělení aplikační logiky od logiky grafického uživatelského rozhraní. Textová část práce se věnuje návrhu a architektuře aplikace a uživatelské příručce.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses