Zvýšení efektivnosti managementu lidských zdrojů - Simbartl, Stanislav; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Černoch, Felix; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Doktorská disertační práce definuje nové přístupy k managementu lidských zdrojů a představuje metody pro efektivní plánování lidských zdrojů v nestabilním prostředí, které je v práci reprezentováno specifickou státní organizací s rozsáhlou hierarchickou strukturou a celostátní působností, zahrnující pracovní i služební místa.Použité přístupy slouží ke zvýšení efektivnosti managementu lidských zdrojů a umožňují vytváření systémově-dynamických nástrojů s možností simulace vývoje personálu na dlouhodobé úrovni. Práce navazuje na autorův předchozí výzkum a poznatky. Hledá taková doporučení a přístupy, která pomohou managementu rozhodovat v oblastech získávání zaměstnanců, předcházení přezaměstnanosti, umisťování, smysluplného vzdělávání a rozvoje, udržení kontroly nad mzdovými náklady, organizací práce a vytváření personální rezervy využitelné v případě potřeby jak u organizací stejného typu, pro který byla práce tvořena, tak pro podniky založené za účelem dosahování zisku.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations