Rozmanitost organizací ve vybraném území (sociologická studie) - Cimlová, Štěpánka, 1987- (2018)
Čtyřicet společností s ručením omezeným se sídlem ve městě Český Krumlov bylo analyzováno z hlediska identifikačních údajů, instrumentálnosti, struktury a kultury. Průzkum proběhl formou ankety, jejímiž respondenty byli vedoucí pracovníci společností. Záměrem práce bylo postihnout rozmanitost organizací tohoto druhu na daném území a dle daných kritérií.Teoretická část práce se zabývá samotným pojmem organizace, jeho proměnami v průběhu času a vývojem myšlení o organizacích. Je popsáno současné sociologické pojetí organizací a historie manažerského pojetí.