Rozmanitost organizací ve vybraném území (sociologická studie) - Cimlová, Štěpánka, 1987-; Novotná, Eliška, 1944-; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Čtyřicet společností s ručením omezeným se sídlem ve městě Český Krumlov bylo analyzováno z hlediska identifikačních údajů, instrumentálnosti, struktury a kultury. Průzkum proběhl formou ankety, jejímiž respondenty byli vedoucí pracovníci společností. Záměrem práce bylo postihnout rozmanitost organizací tohoto druhu na daném území a dle daných kritérií.Teoretická část práce se zabývá samotným pojmem organizace, jeho proměnami v průběhu času a vývojem myšlení o organizacích. Je popsáno současné sociologické pojetí organizací a historie manažerského pojetí.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: instituce a organizace; sociologie organizace; společnosti s ručením omezeným; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; institutions and organizations; organizational sociology; limited partnership; master's theses