Public Private Partnership v EU : porovnání ČR a Velké Británie - Pikl, Tomáš (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou PPP projektů jako alternativního nástroje spolufinancování a jejím hlavním cílem je porovnání prostředí nutného k úspěšné realizace PPP projektů v České republice a ve Velké Británii za účelem zjištění, co je klíčem k úspěchu a co by měla Česká republika změnit či převzít, aby vytvořila podobně úspěšné prostředí. Teoretická část se věnuje podstatě veřejného sektoru a principům fungování partnerství soukromého a veřejného sektoru a praktická část pak pomocí syntetické analýzy komparuje prostředí obou zemí z hlediska určených podmínek. Závěr je pak doporučením, jakým směrem by se měla Česká republika ubírat dále.