Daňové aspekty podnikatelské činnosti fyzických osob - Křížková, Veronika (2018)
Tato Bakalářská práce se zabývá obecnou charakteristikou daňového systému ČR a daňovým zatížením podnikající fyzické osoby z právního hlediska. Cílem této práce je vymezit právní úpravu OSVČ, právní úpravu vybraných daní, jež se váží s vybraným podnikatelem, a zhodnotit a porovnat daňové zatížení podnikatele v letech 2015-2017. Práce je členěna do dvou dílčích kapitol-teoretické a praktické. V teoretické kapitole práce popisuje konstrukci daní, daňové principy, obecnou charakteristiku daňové soustavy ale například i zdravotní pojištění a sociální zabezpečení podnikatele. V praktické části práce srovnává a popisuje výpočet daňové povinnosti k dani z příjmů fyzických osob, silniční dani a dani z přidané hodnoty.