Daňové aspekty podnikatelské činnosti fyzických osob - Křížková, Veronika; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato Bakalářská práce se zabývá obecnou charakteristikou daňového systému ČR a daňovým zatížením podnikající fyzické osoby z právního hlediska. Cílem této práce je vymezit právní úpravu OSVČ, právní úpravu vybraných daní, jež se váží s vybraným podnikatelem, a zhodnotit a porovnat daňové zatížení podnikatele v letech 2015-2017. Práce je členěna do dvou dílčích kapitol-teoretické a praktické. V teoretické kapitole práce popisuje konstrukci daní, daňové principy, obecnou charakteristiku daňové soustavy ale například i zdravotní pojištění a sociální zabezpečení podnikatele. V praktické části práce srovnává a popisuje výpočet daňové povinnosti k dani z příjmů fyzických osob, silniční dani a dani z přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Hana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses