Dobrovolnictví v hospicové službě - Šalandová, Radka (2018)
Výzkumným záměrem této práce je zjistit, jakým způsobem je realizován management dobrovolníků v domácích/mobilních hospicových zařízeních. Pro potřeby výzkumu jsou definovány 4 výzkumné otázky týkající se přípravy organizace na příchod dobrovolníků, získávání dobrovolníků, činností vykonávaných dobrovolníky a vedení dobrovolníků. Šetření je omezeno pouze na mobilní hospice sídlící v Kraji Vysočina či Jihočeském kraji, přičemž sběr dat je proveden prostřednictvím řízených rozhovorů s vedoucími pracovníky těchto organizací. Výsledky výzkumu jsou prezentovány po oblastech, jež odpovídají dílčím výzkumným otázkám. Na konci práce jsou shrnuta zjištění z práce vyplývající a je provedena krátká diskuse.