Dobrovolnictví v hospicové službě - Šalandová, Radka; Nový, Jan, 1966-; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Výzkumným záměrem této práce je zjistit, jakým způsobem je realizován management dobrovolníků v domácích/mobilních hospicových zařízeních. Pro potřeby výzkumu jsou definovány 4 výzkumné otázky týkající se přípravy organizace na příchod dobrovolníků, získávání dobrovolníků, činností vykonávaných dobrovolníky a vedení dobrovolníků. Šetření je omezeno pouze na mobilní hospice sídlící v Kraji Vysočina či Jihočeském kraji, přičemž sběr dat je proveden prostřednictvím řízených rozhovorů s vedoucími pracovníky těchto organizací. Výsledky výzkumu jsou prezentovány po oblastech, jež odpovídají dílčím výzkumným otázkám. Na konci práce jsou shrnuta zjištění z práce vyplývající a je provedena krátká diskuse.
Vedoucí práce: Jan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: dobrovolníci; hospice; hospicová péče; dobrovolnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; volunteers; hospices; hospice care; voluntarism; master's theses