Využitie fundamentálnych prístupov k determinácii menového kurzu GBP/EUR - Kramoliš, Richard (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá fundamentálnymi prístupmi k determinácii menového kurzu, konkrétne menového kurzu EUR/GBP. Predstavené sú dve najznámejšie modely fundamentálnej analýzy menového kurzu a to parita kúpnej sily a nekrytá parita úrokovej miery. Ďalej sú skúmané platnosti týchto teórii na reálnych dátach pomocou regresnej analýzy.