Využitie fundamentálnych prístupov k determinácii menového kurzu GBP/EUR - Kramoliš, Richard; Žamberský, Pavel; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá fundamentálnymi prístupmi k determinácii menového kurzu, konkrétne menového kurzu EUR/GBP. Predstavené sú dve najznámejšie modely fundamentálnej analýzy menového kurzu a to parita kúpnej sily a nekrytá parita úrokovej miery. Ďalej sú skúmané platnosti týchto teórii na reálnych dátach pomocou regresnej analýzy.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses