Česká republika a její diaspora v zahraničí. Případová studie Česká škola bez hranic. - Hübnerová, Petra; Peterková, Jana, 1971-; Jeřábek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se věnuje vztahu mezi státem a jeho diasporou v zahraničí. Nejdříve práce obecně představuje způsoby dělení emigrace a principy spolupráce mezi státním aparátem a krajany. Poté se zabývá konkrétní kooperací mezi Českou republikou a českou zahraniční komunitou a dále představuje množství dat a údajů o současnosti české diaspory. Poslední část této diplomové práce se věnuje praktické straně spolupráce. Nejprve je v praktické části představen vzdělávací projekt Česká škola bez hranic, který se věnuje vzdělávání v rámci tzv. herritage language a poté je navrženo několik možností, jimiž by bylo možno spolupráci vylepšit.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses