Analýza hypotečních produktů bankovních domů - Bukač, Petr; Jánský, Jaroslav, 1952-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce s názvem „Analýza hypotečních úvěrů bankovních domů“ má za cíl charakterizovat oblast hypotečních úvěrů a jejich vývoj. Především také legislativní vymezení, jak úvěr uvádí zákon, k čemu úvěr slouží, o čem musí být spotřebitel informován, a jaké podmínky pro jeho získání musí být splněny. Práce popisuje druhy hypotečních úvěru, které banky nabízí, úvěrový proces i s hodnocením bonity klienta. V další části jsou zvoleny a charakterizovány vybrané bankovní domy a popsány hypoteční úvěry, jež banky nabízí. Analyzovány jsou banky Visegradské skupiny. Z českých bank to je Česká spořitelna, Komerční banka a Raiffeisen banka. Polská PKO Bank Polski, slovenská Tatra banka a maďarská Budapest bank. V další části bude stanoven modelový příklad klienta, žádajícího o hypoteční úvěr v daných bankách. Tento klient bude žádat o hypoteční úvěr ve dvou obdobích, v roce 2017 a v roce 2018. Nabídky budou v jednotlivých obdobích mezi sebou porovnány a klientovi bude doporučena nejlepší. Na závěr pak budou jednotlivá období porovnána mezi sebou.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: hypoteční úvěry; úrokové sazby; zástavní právo; banky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; mortgage loans; interest rates; liens; banks; master's theses