Finanční nástroje ekonomické diplomacie ČR - Flégl, Jan; Peterková, Jana, 1971-; Müller, Štěpán, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce rozebírá téma finančních nástrojů a jejich využití státem na podporu malých a středních podniků, jakožto významné součásti národní ekonomiky. Finanční nástroje jsou zde definovány a jejich jednotlivé typy jsou následně demonstrovány na příkladech ze zahraniční praxe. Práce se dále soustředí na státem podporované finanční nástroje v České republice, které jsou zasazeny do kontextu legislativního prostředí a strategických dokumentů. Následně je zanalyzována dostupnost finančních nástrojů pro české malé a střední podniky v závislosti na fázi jejich vývoje. Výsledkem práce je navržení změn vedoucích k zefektivnění využívání finančních nástrojů na podporu vývozu, ekonomického růstu a konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses