Optimalizace nakládky vozidla - Kvasničková, Marie; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá optimalizací nakládky vozidla. V práci jsou popsány některé typy úloh související s otázkou, jak vhodně naložit vozidlo za určitých podmínek. Blíže je představen speciální typ úlohy s přepravními prostředky či oddíly a parametrem doby opětovného doručení. Je dáno vozidlo, které na pravidelné trase zásobuje stálé zákazníky několika druhy produktů na základě předem známých požadavků. Cílem úlohy je najít vhodnou skladbu naložených produktů při maximalizaci doby opětovného doručení, jež značí interval mezi dvěma po sobě následujícími dodávkami. K řešení této úlohy byla navržena heuristika sestávající se z hlavního algoritmu a subalgoritmu. Součástí práce je otestování funkčnosti algoritmu a matematického modelu, který je vyhodnocen pomocí MPL for Windows, a jejich následné aplikaci na několika modelových situacích.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses