Šíření technologií mezi EU a Čínou v oblasti nízkouhlíkové energetiky - Tučková, Petra (2018)
Diplomová práce "Šíření technologií mezi EU a Čínou v oblasti nízkouhlíkové energetiky" se zabývá zkoumáním kanálů transferu, které byly v období od 90. let 20. století do současnosti využity pro transfer nízkouhlíkových technologií v oblasti energetiky mezi Evropskou unií a Čínou. Konkrétně se zaměřuje na odvětví fotovoltaiky a větrné energie. Vychází z teorie dělení kanálů transferu na konvenční a nekonvenční a zjišťuje, zda se ve sledovaném období skladba kanálů transferu proměnila, porovnává sledovaná odvětví a zjišťuje, které kanály byly v průběhu sledovaného období dominantní.