Šíření technologií mezi EU a Čínou v oblasti nízkouhlíkové energetiky - Tučková, Petra; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce "Šíření technologií mezi EU a Čínou v oblasti nízkouhlíkové energetiky" se zabývá zkoumáním kanálů transferu, které byly v období od 90. let 20. století do současnosti využity pro transfer nízkouhlíkových technologií v oblasti energetiky mezi Evropskou unií a Čínou. Konkrétně se zaměřuje na odvětví fotovoltaiky a větrné energie. Vychází z teorie dělení kanálů transferu na konvenční a nekonvenční a zjišťuje, zda se ve sledovaném období skladba kanálů transferu proměnila, porovnává sledovaná odvětví a zjišťuje, které kanály byly v průběhu sledovaného období dominantní.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses