Kvalifikovaný odhad stanovení rozsahu stavebních opatření pro stabilizaci odtokových poměrů v povodí řeky Jihlavy - Sviták, Jan; Syrovátka, Oldřich; Kratochvíl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem diplomové práce je vytvořit kvalifikovaný odhad rozsahu opatření nutných pro stabilizaci odtokových poměrů v povodí řeky Jihlavy. Hlavním cílem je rozbor současného stavu vymezeného území v povodí řeky Jihlavy. Na základě rozboru daného území budou navržena potřebná komplexní revitalizační opatření. Zároveň budou pro tato revitalizační opatření stanoveny náklady nutné pro jejich realizaci, a to na základě modelové kalkulace. Stanovení rozsahu potřebných revitalizačních opatření bude provedeno na základě modelově řešeného reprezentativního vzorku. Tato práce reaguje na zhoršený odtokový režim, který se projevuje především v souvislosti s extrémními projevy počasí a špatnou kvalitou vod v povodí řeky Jihlavy. Tento stav je způsobený aktuálním stavem krajiny, která není schopna zadržet vodu.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: revitalizace vodních toků; revitalizace krajiny; odtokové faktory; kalkulace nákladů; povodí; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; revitalization of streams; landscape revitalization; runoff factors; cost accounting; watersheds; master's theses