Finanční vzdělávání na vybraných školách - Kalenský, Jakub (2018)
Práce teoreticky vymezuje přístup k finančnímu vzdělávání a k finanční gramotnosti z pohledu OECD, MF ČR a ČNB. V aplikační části práce se zjišťuje a analyzuje pomocí analýzy dat z dotazníkového šetření úroveň finančních znalostí žáků základního, středního vzdělávání (gymnázií), ověřuje se platnost hypotéz a provádí se komparace posunu dosažených výsledků z dotazníkového šetření. Výstupem práce je komparace výsledků a doporučení pro vzdělávací instituce, pedagogy a členy Pracovní skupiny pro finanční vzdělávání.