Finanční vzdělávání na vybraných školách - Kalenský, Jakub; Vopátek, Jiří; Smejkalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Práce teoreticky vymezuje přístup k finančnímu vzdělávání a k finanční gramotnosti z pohledu OECD, MF ČR a ČNB. V aplikační části práce se zjišťuje a analyzuje pomocí analýzy dat z dotazníkového šetření úroveň finančních znalostí žáků základního, středního vzdělávání (gymnázií), ověřuje se platnost hypotéz a provádí se komparace posunu dosažených výsledků z dotazníkového šetření. Výstupem práce je komparace výsledků a doporučení pro vzdělávací instituce, pedagogy a členy Pracovní skupiny pro finanční vzdělávání.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: finanční gramotnost; základní školy; gymnázia; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial literacy; elementary schools; high schools; bachelor's theses