Kulturní rozdíly v pojetí sebevnímání a jeho vztah k využití informačních technologií - Dvořák, Lukáš (2018)
Práce se zabývá teoriemi sebevnímání, jejich charakterizováním a vztahem ke kulturním rozdílům. Dále práce řeší vztah rozdílů v sebevnímání a využívání informačních technologií. Cílem práce je zjistit, zda existuje závislost mezi příslušností k určité kulturní skupině a vztahu k sebevnímání a zda tyto postoje ovlivňují využívání informačních technologií jednak z pohledu vlastnictví zařízení a dále z pohledu konkrétních aktivit, které jsou na zařízeních prováděny. Podkladem pro ověření stanovených otázek jsou sekundární data poslední vlny celosvětové studie Mindreader z roku 2017.