Kulturní rozdíly v pojetí sebevnímání a jeho vztah k využití informačních technologií - Dvořák, Lukáš; Kincl, Tomáš, 1979-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Práce se zabývá teoriemi sebevnímání, jejich charakterizováním a vztahem ke kulturním rozdílům. Dále práce řeší vztah rozdílů v sebevnímání a využívání informačních technologií. Cílem práce je zjistit, zda existuje závislost mezi příslušností k určité kulturní skupině a vztahu k sebevnímání a zda tyto postoje ovlivňují využívání informačních technologií jednak z pohledu vlastnictví zařízení a dále z pohledu konkrétních aktivit, které jsou na zařízeních prováděny. Podkladem pro ověření stanovených otázek jsou sekundární data poslední vlny celosvětové studie Mindreader z roku 2017.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: sebepojetí; psychologie osobnosti; informační technologie; kultura; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; self-concept; psychology of personality; information technology; culture; master's theses