Důvěra v Internet a online aktivity uživatelů : mezikulturní srovnání - Voříšková, Tereza; Kincl, Tomáš, 1979-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této diplomové práce je analyzovat, zda má kultura vliv na důvěru k online transakcím a zda má tato důvěra vztah k dalším online aktivitám, jako je nakupování zboží a potravin online, rezervování cest a dovolených online a online banking. Práce také zjišťovala, zda se mezi jednotlivými kulturami liší míra důvěry k online transakcím. Hodnocená data pochází ze studie Mindreader. Hypotézy byly testovány pomocí metody chí-kvadrát a Pearsonových adjustovaných residuí. Byly zamítnuty nulové hypotézy o nezávislosti. Existuje významný vztah mezi kulturními dimenzemi a důvěrou k online transakcím a mezi důvěrou k online transakcím a četností provádění online aktivit. Mezi jednotlivými kulturami se míra důvěry k online transakcím významně neliší. Práce byla podpořena akademickými zdroji, byly uvedeny limity výzkumu a navrhnuty možnosti k dalšímu studiu.
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: elektronický obchod; elektronické bankovnictví; internet; důvěra; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; electronic commerce; Internet banking; Internet; trust; master's theses