Český chmel na světovém trhu - Jančí, Martina; Jiránková, Martina, 1967-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá postavením českého chmele na světovém trhu. Úvod se věnuje teoriím mezinárodního obchodu se zaměřením na obchodování chmelem. Následně je chmel stručně představen jako plodina i s jeho historií. V další části se nachází analýza světového trhu chmele. Jsou vyzdviženi nejvýznamnější producenti chmele, dále i nejdůležitější exportéři a importéři této plodiny. Část práce je věnována také dohodám v rámci Světové obchodní organizace a celním zatížením jednotlivých zemí obchodujících s touto plodinou. Jádrem práce je postavení českého chmele na světovém trhu a aplikace teorií mezinárodního obchodu na obchodování českým chmelem.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses