Analýza složení podobných produktů na českém a vybraném sousedním trhu - Kindl, Martin (2018)
Práce staví na kvantitativním výzkumu a analyzuje vybranou skupinu (spotřebitelský koš) produktů na českém a vybraném sousedním trhu z hlediska složení a ceny produktů. Kvantitativní část je doplněna senzorickým experimentem s reálnými spotřebiteli s cílem zjistit, zda rozdílné složení skutečně reflektuje "specifické požadavky českých zákazníků.Teoretická část se zabývá teorií kulturních rozdílů v kontextu jednak spotřebitelského chování, jednak strategického řízení firem s ohledem na adaptaci produktů na lokální trhy.